Shtëpia e Kuajve

  • Hipizem, Korca, Korce, Kuaj, Kuajve, Shtepi, Shtëpia e Kuajve, Turan
Shtëpia e Kuajve është modeli i fermës familjare, e përqëndruar tek mbarështimi i kuajve. Brenda strukturës së fermës është ngritur një stallë në të cilën mbarështrohen 30 kuaj të rracave të ndryshme si Angloarab, Apaluza, Lipizzaner, Anglez gjak pastër e tjerë. Hilmi, një i ri i apasionuar pas kuajve, me eksperiencë 15 vjeçare si tranjer […]
Read More

Ferma Xharshë

  • Farms, Ferma Turistike, Ferma Xharshe, Guest House, Korce, Restaurants, Xharshe
Ferma dhe bujtina Xharshë janë një sipërmarrje e vogël familjare, të krijuara respektivisht në vitin 2004 dhe 2016. Në fakt ferma, (me një sipërfaqe totale prej 5000 m2) ndodhet në Pocestë, një fshat në veriperëndim të Korçës, 7 km larg, ndërsa bujtina në Korçë. Ideja e fermës lindi nga profesioni agronom dhe dëshira e madhe […]
Read More

Taverna Xhufka

  • Farms, Ferma Agroturistike, Korce, Restaurants, Taverna Xhufka, Xhufka
Të vizitosh Tavernën Xhufka në pjesën rurale të Qarkut të Korçës është të marrësh frymë në ajër të pastër. Një rrugë e vogël anësore para se të hyni në fshatin Boboshticë të çon deri në rrëzë të vargmalit Morava, të cilat janë pjesë e Parkut Kombëtar të Bredhit të Drenovës. Sidomos në kulmin e verës, […]
Read More