Agroturizëm Nëna Dashuri

Informacion

Një ndërtesë trekatëshe në stil tradicional, pranë rrugës kryesore, më pak se 10 minuta me makinë në jug të Peshkopisë. Në vitin 2008, ata filluan të prodhonin dhe shisnin trahana, si dhe jufka. Të dyja janë ushqime tradicionale bazë në një zonë ku dimrat janë të gjatë dhe të ftohtë.

Ndërsa menyja e restorantit ofron një larmi të gjerë produktesh, duke filluar nga qoftet, qengji, mishi i pjekur, bifteku dhe mëlçitë, deri te bukët dhe byrekët e bërë në shtëpi, specialiteti i shtëpisë është, jo çuditërisht, një porcion pule me jufka.

Në atmosferën komode të restorantit, të dekoruar me të gjitha llojet e artikujve etnografikë, duke përfshirë një mahagoni tradicional në stilin osman pranë oxhakut, instrumente muzikorë, një djep druri për fëmijë, qeramikë dhe enë kuzhine dhe me pamje nga malet përreth, përmes një dritareje të madhe prej druri, çdo vakt këtu është i destinuar të lërë një përshtypje që zgjat.

Në katin sipër restorantit, korridoret dhe dhomat e hotelit (në katin e dytë) përcjellin një ekuilibër të këndshëm midis modernes dhe tradicionales.

Në zonë ka shumë shtigje, të përshtatshme për të gjitha nivelet e fitnesit, të cilat ndodhen në një distancë të shkurtër nga hoteli, duke përfshirë shëtitje të shkurtra deri në shpellën dhe ujëvarën e Sopanikës dhe grykën e Setës pranë Arrasit, fshatin Rabdisht me shtëpitë e tij të vjetra prej guri ende të paprekura, ose kullotat e Hinoskës. Për alpinistët më me përvojë, Peshkopia është një pikënisje e shkëlqyer për të ecur në shtigjet e larta malore, ose për një udhëtim tre-ditor në majën e malit Korab, mali më i lartë në Shqipëri dhe Maqedoni. Për një qëndrim më të relaksuar, vizitorët mund të eksplorojnë qytetin e qetë të Peshkopisë dhe ujërat termale aty pranë.

Për të na kontaktuar shtyp butonin më poshtë: