Ferma The Barrels – Te Fuçitë

  • Barrels, Farms, Ferma The Barrels, Ferma Turistike, Fucite, Gjirokaster, Restaurants, Te fuçite, The Barrels
Ferma “Te fuçitë” është e vendosur në krahinën me pjellore të Jugut të Shqipërisë, atë të Lunxhërisë. Aktiviteti ka startuar me kultivimin e vreshtarisë, 16 vjet më parë, me varietetet e rrushit autokton. Te ferma ofrohet ushqim tradicional shqiptar dhe organik si: vera, rakia, vezët, uthulla, vaji i ullirit, perimet, lakrat e egra, frutat, të […]
Read More

Birbil Gjoça

  • Birbil Gjoca, Farms, Ferma Turistike, Gjirokaster, Gjoca, Restaurants
Aktiviteti i fermës ka filluar që në vitin 1992. Gjatë këtyre viteve, ferma ofron shërbim gjatë gjithë periudhës së vitit, si në verë, ashtu edhe në dimër. Gjatë verës ofrohen guida në Malin e Gjerë, Gjirokastër, si dhe produktet ushqimore që prodhohen te ferma dhe stani, 100% organike. Në sezonin e dimrit ofrohet ushqim i […]
Read More

Ferma Graçi

  • Farms, Ferma Graçi, Ferma Turistike, Gjirokaster, Graci, Restaurants
Ferma Graçi funksionon si zonë agroturizmi që prej vitit 2016, kur filloi të ofronte hapësira akomodimi nëpërmjet “Camping Gjirokastër”. Ndërkohë, fillesat e veta ferma i ka në vitin 2001, me kultivimin e rrushit dhe drurëve frutorë, që gjenden brenda kufijve të saj. Që nga ai vit, në fermën tonë prodhohet verë e kuqe dhe raki, […]
Read More