Të vizitosh Tavernën Xhufka në pjesën rurale të Qarkut të Korçës është të marrësh frymë në ajër të pastër. Një rrugë e vogël anësore para se të hyni në fshatin Boboshticë të çon deri në rrëzë të vargmalit Morava, të cilat janë pjesë e Parkut Kombëtar të Bredhit të Drenovës. Sidomos në kulmin e verës, kur në Tiranë dhe në bregdet është shumë nxehtë, kjo është një zonë që ia vlen të vizitohet. Në pak më shumë se 1000 metra mbi nivelin e detit, klima e freskët dhe kënaqësia e të ulurit në hijen e një peme me familjen ose miqtë, i rrethuar nga natyra e bukur dhe duke shijuar një vakt të shkëlqyer, është gjithçka që mund të kërkosh.
Gjithashtu, ai mbolli pemë në të gjithë pronën. Të gjitha pemët që u bëjnë hije sot vizitorëve ose që prodhojnë arra, qershi dhe kumbulla të egra për familjen janë mbjellë nga Vasillaqi, i cili donte të krijonte sa më shumë të ishte e mundur, një vend që i ngjan një pylli të dendur. Ai edhe sot e kësaj dite refuzon të përdorë pleh artificial për livadhet e tij, duke u mbështetur në plehun e prodhuar nga 70 lopë dhe deri në 100 dele e qengja, duke thënë shpesh se “zoti kujdeset vetë për tokën”.
Restoranti i Tavernës Xhufka ofron një larmi ushqimesh tradicionale të shijshme, për të cilat është e njohur zona.
Përveç mishit të freskët që rritet në fermë, duke përfshirë mishin e viçit, të qengjit, kecit ose mishin e derrit të përgatitur si biftek, kotoletë, të pjekur në furrë ose si qofte, ka dhe gjalpë të bërë në shtëpi dhe dhallë, që përgatiten manualisht, në mënyrën tradicionale nga familja. Përveç djathit të bardhë të lopës dhe salcës së kosit, si dhe mëlçisë dhe zorrëve që ofrohen, pjata që nuk duhet të humbisni është lakrori në saç, një lloj byreku me dy shtresa i mbushur sipas dëshirës suaj me djathë, hithra, presh dhe gjizë, zarzavate të egra ose qepë dhe domate.