Agroturizëm Vinea

 • Agroturizëm Vinea, Durres, Ferma Turistike, Vinea
Argroturizëm Vinea është një fermë e ndërtuar mbi konceptin e diversifikimit të shërbimeve të kantinës së pijeve “Skënderbeu Durrës”. Kjo sipërmarrje lindi dhe u nxit nga levizja “Slow Food” për t’ju bashkangjitur produkteve të kantinës së pijeve Skënderbeu. Ferma rrethohet nga kodrina të buta me një kurorë vreshtash prej 45 ha, prodhimi i tyre përpunohet […]
Read More

ACA Albania

 • Aca Albania, Durres, Ferma Turistike
ACA Albania ofron një dimension krejt të veçantë të agroturizmit, jo në fusha e kodra të blerta, por në det të kaltër. Për turistët ofrohen aktivitete rekreacioni nëpërmjet peshkimit. Akomodimi ofrohet në varkë, me një kapacitet prej 8 personash dhe plotëson të gjithë nevojat për argëtim, peshkim, si dhe konsum të produkteve të freskëta të […]
Read More

Peped’oro Bioresort

 • Durres, Farms, Ferma Turistike, pepe doro, Peped'oro Bioresort, pepedoro, Restaurants
Ky aktivitet përfshin hotelin, me kapacitet 13 dhoma gjumi dhe 3 suita, restorantin, barin, pishinën dhe stallën me kuaj, lepuj, pallonj, fazanë, pëllumba, viça, dhi, dele e shumë shpendë. Pranë stallës ndodhet një rezervuar, në të cilën turistët dhe vizitorët vendas mund të bëjnë xhiro me kanoe. Natyra ju fal një qetësi shpirtërore që vetëm […]
Read More

Agroturizëm Hajdar Kuçi

 • Durres, Farms, Ferma Hajdar Kuci, Ferma Turistike, Hajdar Kuci, Restaurants
Agroturizmi Hajdar Kuçi sjell konceptin e njohur “nga toka në tavolinë”. Kjo fermë ndodhet jo shumë minuta larg kryeqytetit, në fshatin Marikaj, mes Tiranës dhe Durrësit. Me një kombinim të elementeve të natyrës, ferma është me të vërtet një oaz qetësie dhe kënaqësie. Ambient organik, gjedhë, vreshta, ullinj, serra, ara, shegë, bletë, liqen e pyll. […]
Read More

Kantina Kokomani

 • Durres, Farms, Ferma Turistike, Kantina Kokomani, Kokomani, Restaurants, Winery
Ferma Kokomani u themelua fillimisht si një kantinë vere duke prezantuar në tregun shqiptar tri llojet e verërave: Shesh i Zi, Shesh i Bardhë dhe Saint Michael (Shën Mhill). Duke parë për vite me radhë komentet pozitive mbi këto produkte, si edhe çmimet e para në panairet e organizuara nga Ministria e Bujqësisë, u mendua […]
Read More

Kantina Duka

 • Duka, Durres, Farms, Ferma Turistike, Kantina Duka, Restaurants, Winery
Kantina Duka është ngritur në vitin 2007 dhe fuksionon si veprimtari me cikël të mbyllur të prodhimit. Ajo ofron për vizitorët “WineTour”, degustim të verërave, restorant, Kayak, peshkim. Produktet kryesore të fermës janë vera dhe gatimet tradicionale të zonës. Atraksionet turistike afër fermës sonë janë: Kepi i Rodonit, Kalaja e Ishmit, Gjiri i Lalzit etj.
Read More

Agroturizëm Popi

 • Agroturizem Popi, Durres, Farms, Ferma Turistike, Popi, Restaurants
Agroturizmi Restorant Popi, fillimisht ishte një tokë e pazbuluar midis kodrave, pa rrugë, veçse pyje të dendura. Zoti POPI hapi rrugën, për të patur një fermë me koncept ndryshe nga sa kemi në vendin tonë. Çdo gjë në fermë duke nisur nga liqeni, hapësira dedikuar blegtorisë, bujqësisë, u krijuan nga dora e njeriut që bëri […]
Read More

Pema e Jetës

 • Durres, Farms, Ferma Turistike, Jetes, Pema e Jetes, Restaurants
Ferma “Pema e Jetës” është një biznes familjar që lindi nga dëshira për t’ju larguar streseve dhe ‘smogut’ të qytetit, drejt natyrës së padëmtuar. Vetëm 2 km nga rruga nacionale Plepa-Ndroq është shumë lehtë e arritshme nga Tirana dhe Durrësi dhe në udhëkryq të autostradës që lidh Veriun me Jugun e Shqiperisë. Aty kultivohen të […]
Read More

Kodra e Kuajve

 • Durres, Ferma Agroturistike, Hotels, Kodra e Kuajve, Restaurants
Është e qartë se ajo çka më së shumti ngjall kureshtje në lidhje me Kodrën e Kuajve është emri. Restoranti dhe rezorti dominohen nga një rrethim i madh për hipizëm, rreth të cilit janë organizuar hoteli, restoranti në katin përdhe, stallat e kuajve dhe hapësira per tu ulur në natyrë e restorantit. Historia e rezortit […]
Read More

Agroturizëm Huqi

 • Agroturizëm Huqi, Durres, Ferma Agroturistike, Hotels, Restaurants
Restoranti i Gëzim Huqit vështirë se mund të gjendej në një vend më idilik. Jashtë rrugës kryesore për te Gjiri i Lalzit dhe vetëm gjysmë ore nga kryeqyteti, Tirana, ai ndodhet pikërisht përgjatë bregut të një rezervuari të vogël, i rrethuar nga kodra me tarraca, dhe me pamje deri në Adriatik. Pas një karriere të […]
Read More

Agroturizëm Gjepali

 • Agroturizem Gjepali, Durres, Ferma Agroturistike, Gjepali, Hotel, Hotels, Restaurants, restorant
Historia e Agroturizëm Gjepali nis, në kuptimin më të gjerë, 23 vjet më parë, kur Fundim Gjepali, atëherë vetëm 14 vjeç, la fshatin e tij dhe emigroi në Itali në kërkim të një jete më të mirë. Fillimisht ai filloi punë në një restorant në fund të “zinxhirit ushqimor”, por me kalimin e viteve punoi […]
Read More