Turi i Pulsit

Itinerari:

Berat – Fushë Peshtan – Roshnik – Ura Vajgurore – Patos – Ardenicë – Aplloloni

Filloni një udhëtim magjepsës në zemrën e jugut të Shqipërisë, ku tabloja e pasur e historisë, kulturës dhe vreshtarisë shpalosen në zonat e Beratit dhe Fierit. Ekspedita fillon në qytetin historik të Beratit, i stolisur me arkitekturë ikonike dhe i rrethuar nga vreshta të harlisur, duke vendosur terrenin për një eksplorim të verërave më të mira të Shqipërisë. Angazhohuni me prodhuesit e verës vendase, njihuni me prodhimin e verës përmes itinerarit që ndërthur më së miri traditën dhe inovacionin

Mbërritja në qytetin e Beratit nga ku fillon ky tur

Vizitë në qytetin e Beratit, pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO-s

Ndalesë tek Kantina Nurellari (Fushë-Peshtan, Berat) – Njihuni me traditën e gjatë të familjes Nurellari dhe shijoni verat e tyre

Ndalesë tek Kantina Pupa (Fushë-Peshtan, Berat), kantinë  familjare që prodhon verë të cilësisë së lartë

Ndalesë tek Kantina Alpeta (Roshnik, Berat), për të shijuar verërat e kësaj kantine, e njohur për traditën dhe peizazhin mahnitës mbi vreshta

Kantina Çobo (Dimal, Berat). Një nga kantinat më të famshme të Beratit, me vera të shkëlqyera dhe histori familjare të pasur

Vijojmë tek Kantina Arianiti, prodhues i verës cilësore në Patos, duke ofruar një eksperiencë të veçantë degustimi

Ndalesë e shkurtër në Parkun Arkeologjik të Apolonisë, me rrënoja të lashta dhe pamje të mahnitëse

Ndalesë tek Kantina Albanica në Ardenicë, që bashkon traditën me inovacionin në prodhimin e verës

Mëso më shumë për disa nga elementët e turit të verës:
Lloji i Turit:
Tur Tematik
Kategoria:
Verë, Agroturizëm, Kulinari, Kulturë
Gjatësia e Udhëtimit:
3 Ditë / 2 Netë
Periudha:
Gjithë Vitin
Ky tur mund të zhvillohet edhe privatisht duke ndjekur këtë itinerar të sugjeruar. Gjithsesi, ju mund të zgjidhni ta përshkoni këtë itinerar sipas dëshirës dhe kohës në dispozicion.