Max Winery

Unnamed Road, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Miqësia

Rruga Kalldrunit, Koplik, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Asllani

Rruga Beqir Cela, Durrës, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Kinolli

Rruga Muharrem Veizi, Libonik, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Belba

Rruga Tabakëve 4610, Kavajë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Luani

SH72, Berat, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Gjergj Kastrioti Skenderbeu

Rruga Bajram Tusha, Durrës, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Tre Vllezerit

Lundër, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Bardha

Rruga e Vreshtit, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Aleksander Palushi

Unnamed Road, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Arlind

Unnamed Road, Drashovicë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Santara

Rruga e Malit, Krujë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Malinat 007

Malinati, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Balaj

Unnamed Road, Vlorë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Rilindja

Rruga Çlirimi i Korçës, Korçë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Bejko

SH75, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Korca 2000 shpk

Rruga Riza Mance, Korçë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina V

Unnamed Road, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Caco

Unnamed Road, Grabovicë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Edoni

SH91, Kuçovë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Alimani

Str. Tomi Kristo, Tirana, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Dervishi

Rruga Lalëzit, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Faba shpk

Rruga Pinellopi Piro, Fier, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Vreshti i Pashait

Unnamed Road, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Bello

Hamallaj-Perlat, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Isak

SH99, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Miçi

SH75, Leskovik, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Çobo

Ura Vajgurore, 1001, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Flavio

Unnamed Road, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Sapa-Zadrima

Rruga Lezhë - Vau i Dejës, Krajnë, Albania

Rruga e Veres

Google map link

Kantina Familjare Shehi

Farke madhe,tirane,rruga mulliri vjeter https://www.google.com/maps/place/Kantina%22+Shehi+%22/@41.303743,19.879843,15z/data=!4m5!3m 4!1s0x0:0xc6b1e62ed6a8ddb!8m2!3d41.303743!4d19.879843 0692074294

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Vila Hadaj

Unnamed Road, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Kallmeti

Kallmet Winery, Rruga Lezhë - Vau i Dejës, Kallmet i Madh, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Herta

Rruga Lalëzit, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Kokomani

Unnamed Rd, Eminas i Vogël, Eminas i Vogël, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Duka

Unnamed Road, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Uka Farm

Rruga Adem Jashari, Laknas, Albania

Ferma Turistike

Google map link

Kantina Nurellari

Unnamed Road, Albania

Ferma Agroturistike

Google map link

Agroturizëm Alpeta

Unnamed Road, Roshnik Qendër, Albania

Ferma Agroturistike

Google map link

Kantina Enol

Unnamed Road, Komuna Prezë, Albania

Ferma Agroturistike

Google map link

Nari Lundra

Restorant Nari - Lunder, Rruga Kodra Derhemit, Lundër 1, Albania

Ferma Agroturistike

Google map link

Kantina Arbëri

SH34, Rrëshen, Albania

Ferma Agroturistike

Google map link

Rruga e Verës

Shqipëria, padyshim është një nga prodhuesit e verës që në lashtësi, e njohur për vreshtat e shtruara mbi kodra të buta. Në një vend të bekuar si Shqipëria, prodhohen verëra të shkëlqyera dhe unike mesdhetare, me një trashëgimi ampelografike që tregon historinë enologjike të vendit tonë. Përplasjet mes gladiatorëve, gjeneralëve, ushtrive, luftëra pas luftërash, kanë treguar se vera ka qenë shoqëruesja më e mirë, aty mes vatrash për pushtet. Pikërisht kjo nevojë për vreshtin m’u kujtua teksa synojmë të nxisim tek ju të ndiqni rrugëtimin, për të vizituar dhe degustuar, verën e prodhuesve shqiptarë.

Prodhimi i verës është art dhe shkencë; një përzierje e krijimtarisë individuale dhe teknologjisë novative. Falë pozicionit gjeografik, numrit të ditëve me diell, tokës pjellore dhe shumëllojshmërive autoktone, Shqipëria ofron një cilësi të lartë të prodhimit të verave, duke e bërë atë një industri konkuruese në rajon e më gjerë; kjo si rezultat i rritjes së kapaciteteve të vreshtave dhe aftësive përpunuese të kantinave.

Varietetet kryesore të rrushit autokton shqiptar për verë të kuqe janë Shesh i Zi, Kallmet, Vlosh, Serinë, Debinë e Zezë, ndërsa mes verërave të bardha kujtojmë Shesh i Bardhe, Debinë e Bardhë, Pulës, Therepelë etj, vlerësuar për aromën e tyre frutore dhe të lules. Kallmeti, emër i vendosur pas llojit të ëmbël të rrushit, prodhon verë të kuqe dhe të bardhë, i cili ka fituar gjithashtu mjaft çmime, ku mes tyre është edhe vera 30-vjeçare e Kallmetit.

Industria e verës është mjaft e larmishme. Rajonet e rëndësishme janë Berati, Elbasani, Vlora, Fieri, dhe Lezha. Zonat me reputacionin më të mirë për verëra cilësore janë Berati, Përmeti dhe Lezha. Berati është rajoni më i rëndësishëm për prodhimin e verës në Shqipëri ku gjendet shumica e kantinave. Lezha është një zonë me disa kantina vere, por që lidhet ngushtë me varietetin e rrushit “Kallmet”, sipërfaqja kryesore për prodhimin e të cilit ndodhet në këtë rajon dhe vlerësohet tej mase nga konsumatorët shqiptarë.

Ky udhëtim është krijuar me synimin për të ofruar një paketë të plotë propozimesh dhe shërbimesh. Turistët që e duan kulturën dhe artin, u jepet mundësia ta eksplorojnë atë, pasi një pjesë e madhe e vreshtave gjenden pranë kishave, kështjellave dhe muzeve, zonave të mbrojtura natyrore – të cilat gjenden pranë tyre. Turistët do të kenë mundësi të marrin pjesë në vjeljen e rrushit dhe degustimin e gotës së parë të verës së re, që është gjithmonë festive për këto ferma.

Turistët të cilët janë të apasionuar pas enologjisë, do të kenë mundësi të zgjedhin oferta të larmishme nga kantinat e zonave të ndryshme të Shqipërisë dhe gjithashtu të vizitojnë vreshtat, kantinat, duke shijuar verë cilësore, të shoqëruar me produkte ushqimore organike dhe tradicionale të zonave.

Për të kontaktuar drejtpërdrejtë me vetë fermën, ju lutem ndiqni kontaktet.