Turi i Sheshit

Itinerari:

Ndërmerrni një udhëtim në zemër të Shqipërisë me fokus te varieteti i verës Shesh. Ky tur ju fton të përjetoni bukuritë natyrore të rajonit, degustimet e verërave të cilësisë së lartë dhe vizita mes vreshtave. Gjatë këtij turi, do të njiheni me historinë e pasur të prodhimit të verës dhe të konjakut në Shqipëri

Udhëtimi fillon tek Blerina’s Agritourism Concept me një përvojë të vërtetë shqiptare nga ferma në tavolinë, në një ambient të ngrohtë dhe tradicional

Ndalesë tek Kantina Herta, ku do të shijoni verëra shqiptare

Vijojmë tek Kantina Duka, e vendosur pranë detit që ofron verëra të shkëlqyera

Vizitë tek Kantina Gjergj Kastrioti Skënderbeu, një kantinë historike ku prodhohet konjaku i famshëm shqiptar

Ndalesë tek Kantina Abaia, një kantinë e re, e cila ofron verëra cilësore dhe shërbimin profesional

Ndalesë tek Kantina Belba, ku do të shijoni verërat e shkëlqyera të kësaj kantine, e njohur për cilësinë e lartë të prodhimeve të saj

Agroturizëm Gjepalaj, një përvojë autentike agroturizmi ku eksperienca kulinare dhe degustimi i verërave kombinohen në harmoni të plotë

Ndalesë në Kantinën Kokomani, një kantinë e njohur për verërat cilësore dhe traditën e pasur familjare

Drekë tek Kantina dhe Agroturizëm Rreze Dielli, e cila prodhon verëra artizanale

Vijojmë tek Agroturizëm dhe Kantina Enol, një tjetër kantinë e njohur e zonës

Vizitë tek Kantina ‘Tre Vëllezërit’, një kantinë familjare, që shquhet për mikpritjen e ngrohtë

Takim me artizanët lokalë  apo vizitë në ferma të vogla që ofrojnë produkte autentike.

Fustanella Farm, një fermë që ruan traditat e vjetra dhe ofron  prodhime bujqësore direkt nga ferma ku sërish degusojmë vervrave shqiptare

Mëso më shumë për disa nga elementët e turit të verës:
Lloji i Turit:
Tur Tematik
Kategoria:
Verë, Agroturizëm, Kulinari, Kulturë
Gjatësia e Udhëtimit:
3 Ditë / 2 Netë
Periudha:
Gjithë Vitin
Ky tur mund të zhvillohet edhe privatisht duke ndjekur këtë itinerar të sugjeruar. Gjithsesi, ju mund të zgjidhni ta përshkoni këtë itinerar sipas dëshirës dhe kohës në dispozicion.