Buxheli Farm

 • Buxheli, Buxheli Farm, Tirana
Nese doni te largoheni nga jeta e zhurmshme e qytetit , Buxheli Farm është ambienti i duhur . Kjo fermë ndodhet në zonën e Baldushkut , ndërtuar vetem 1 vit më parë në 2020. Buxheli Farm ndërthur në mënyrën më të përosur kuzhinën tradicionale me freskinë e perimeve me përberjen e produkteve blegtorale që është […]
Read More

Ferma Birjani

 • Ferma Birjani, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
Ferma Birjani shtrihet në zonën e Baldukshkut, 18km larg nga Tirana. Ferma ka një sipërfaqe prej 8 hektarësh ku 2.5 prej të cilave janë vreshta dhe pjesa tjetër janë të mbjella me ullinj dhe fruta të ndryshme si mollë, shegë, ftua, kumbull, qershi, hurma, fiq etj. 2000m i janë dedikuar stallave me kafshe dhe shpendë […]
Read More

Turtle Farm Albania

 • Breshka, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana, Turtle Farm Albania
Turtle Farm Albania është një fermë, që në fokus ka mbrojtjen e breshkave. Eksperienca që ofron kjo fermë është krejt unike. Themeluesit e fermës janë Erjan Guxha, udhërrëfyesi turistik dhe David Hoffman (Bloger amerikan), që njihet me emrin David's been Here. Turtle Farm Albania ofron “edukim bujqësor” për fëmijë e të rriturit. Ideja ka nisur […]
Read More

Bonum

 • Bonum, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
“Bonum” është fermë e ngritur nga dëshira për të ofruar produkte që ndikojnë në shëndetin dhe mirëqenien e konsumatorëve. Ferma është e orientuar drejt prodhimit të qumështit të dhisë dhe nënprodukteve të tij, me perspektivë zgjerimin e portofolit të produkteve, duke ju ofruar konsumatorëve alternativa të shëndetshme. Ferma “Bonum” u krijua në vitin 2015, ndërkohë […]
Read More

Tresa Farm

 • Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana, Tresa Farm
“Tresa Farm”, me vendndodhje në zemër të natyrës, vjen me misionin për të shërbyer në të njëjtën mënyrë, ashtu si ambienti përreth ofron. Karakteristikë e saj është stili antik, i cili ndërthuret me objektet, veçanti e cila ngulitet në mendjen e çdo vizitori. Menu, ku kombinohet kuzhina tradicionale dhe moderne e ditëve tona vetëm nga […]
Read More

Kantina Familjare Shehi

 • Familjare Shehi, Farms, Ferma Turistike, Kantina Famlijare Shehi, Shehi, Tirana, Winery
Ferma “Vëllezërit Shehi” është krijuar nga bashkimi i pesë familjeve, që në vitin 1999. Ajo ka në pronësi 8 ha tokë bujqësore të familjes, me destinacion vreshtarinë, e cila zë 3 ha të sipërfaqes totale. Dy hektarë janë të mbjella me ullinj dhe 2 ha pemtari e blektori për nevojat e brendshme. Ferma shtrihet në […]
Read More

Kantina Herta

 • Farms, Ferma Turistike, Herta, Kantina Herta, Restaurants, Tirana, Winery
Kantina Herta është kantina e familjes Hamdi Osmani. Kantina Herta nisi prodhimin në një sipërfaqe vreshti prej 6 ha, sipërfaqe të cilën sot e ka çuar në 10 ha, mbjellë me rrush të llojeve të ndryshme, për prodhimin e verërave si : Shesh i Bardhë, Shesh i Zi, Trebjano, Merlot e Kabernet. Mirëpo kantina Herta […]
Read More

Blerina’s Farm

 • Blerina's Farm, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
Blerina Farm është një minifermë dhe restorant, pjesë paraardhëse e një agroturizmi të mirëfilltë, e cila ofron ushqim të vendit, të stinës dhe të gatuar në mënyrë tradicionale. Qëllimi i fermës është afrimi i klientëve me natyrën, si dhe me ushqimin natyral dhe të shëndetshëm, prodhimet e vendit, të stinës dhe gjithë elementet e një […]
Read More

Ferma e Artë

 • Farms, Ferma e Arte, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
Ferma e Artë është fermë që mbarështon shumë kafshë si: pula, pata, rosa, keca, dhi, dele e zogj. Krahas fermës ka ngritur dhe një restorant, tek i cili ofron një ambient mjaft relaksues, me produkte karakteristike të zonës, të vetë fermës, nga shefi i kuzhinës Airton Çela, me shumë eksperiencë, si brenda ashtu edhe jashtë […]
Read More

Vaj Ulliri Subashi

 • Farms, Ferma Turistike, Tirana, Vaj Ulliri Subashi
Subashi Olive Oil është krijuar që në vitin 2005 dhe prodhon vaj ulliri, punime me dru ulliri, erëza nga ullishta, sapun me vaj ulliri, aromatik natyral, ullinj tavoline, por dhe çajëra të zonës etj. Subashi organizon ture shijimi, si prodhohet vaji i ullirit, ture të njohjes së zonës dhe të ullishteve, ju njeh me historinë […]
Read More

Ferma Lisat

 • Farms, Ferma Lisi, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
Ferma është themeluar në vitin 2013 dhe mbarështon dhi. Qëllimi i krijimit të fermës është prodhimi i produkteve organike si: qumësht, kos, djathë, djathë kaçkavall, gjizë dhe hirrë. Karakteristikë e fermës është pjekja në saç e kecave dhe pulave që rriten në fermë. Gjithashtu ajo ofron edhe aktivitete të ndryshme për fëmijët, që të njohin […]
Read More

Fustanella Farm

 • Ferma Turistike, Fustanella Farm, Restaurants, Tirana
Fustanella Farm është ideuar para tre vitesh, nisur nga panorama që të linte pa frymë, në vendin ku ndodhet dhe sot. Ajo u konkretizua në një ndërmarrje të re agroturizmi, në lagjen Zaranik të Petrelës. Fustanella është e përbërë nga një bujtinë e vogël me tri dhoma, ferma bujqësore dhe një restorant organik që funksionon […]
Read More

Nano Bio Resort

 • Farms, Ferma Turistike, Hotels, Nano Bio Resort, Restaurants, Tirana
Nano Resort shtrihet në një hapësirë të gjelbëruar, me pyje e të mbjella të ndryshme, që nga ullinjtë e deri te frutat, perimet e lulet dekorative. Produktet merren direkt nga 4 serra të mëdha në ambientet e resortit, ku rriten shumëllojshmëri produktesh, si dhe nga tokat e mbjella në kufijtë e resortit. Filozofia e “Nano […]
Read More

Uka Farm

 • Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana, Uka Farm, Winery
Uka Farm është një fermë bujqësore polikulturale me produkte biologjike, pa spërkatje me pesticide. Në të ndodhet një kantinë vere, ku prodhohet verë autoktone shqiptare nga kultivarë rrushi të zonës dhe restoranti, ku shërbehen produktet e fermës me konceptin “nga ferma në tavolinë” (farm to table). Uka Farm është kthyer tashmë në një atraksion turistik […]
Read More

Vila-Shehi Winery & Agritourism

 • Ferma Turistike, Restaurants, Tirana, Vila-Shehi Winery & Agritourism, Winery
Vreshtaria dhe kantina familjare VILA-SHEHI është themeluar në vitin 1994. Zona ku është ngritur kantina dhe ambientet ndihmëse janë zona tipike me tradita, përsa i përket prodhimit të rrushit dhe të verës. Vizitorët kanë mundësi të njihen me varietet e rrushit autokton, si Shesh i Bardhë e Shesh i Zi, të shijojnë këto verëra në […]
Read More

Kantina Enol

 • Ferma Agroturistike, Kantina Enol, Restaurants, Tirana, Winery
Kantina Enol gjendet vetëm 30-minuta larg me makinë nga kryeqyteti i Shqipërisë, Tirana, jo shumë larg nga aeroporti, në fshatin Prezë. Kalaja e Prezës e shekullit XIV sheh mbi Tiranë dhe rrafshinën e rrethuar nga malet e Krujës dhe Dajtit. Gjatë betejave kundër osmanëve në shekullin XV, kështjella shërbeu si një kështjellë kryesore dhe pikë […]
Read More

Shkreli Resort

 • Ferma Agroturistike, Hotels, Restaurants, Shkreli Resort, Tirana
Shkreli Resort gjendet në një kodër pranë Qafës së Shtamës dhe përfshin një hotel malor dhe një kompleks restoranti. Prona prej 2 hektarësh, që i takon resortit, ndodhet në kufirin midis qarkut të Krujës dhe qarkut të Dibrës, në zemër të Parkut Kombëtar të Qafë Shtamës. Resorti është 45 minuta nga Kruja përmes rrugëve me […]
Read More

Bujtina Tomadhe

 • Bujtina Tomadhe, Ferma Agroturistike, Restaurants, Tirana
Pas malit te Dajtit, simbol i Tiranës, shtrihet një luginë që ndodhet jo shumë larg nga kryeqyteti i zhurmshëm, saqë është e vështirë të besosh se ajo gjendet vetëm një orë e gjysmë me makinë nga kryeqyteti. Një rrugë me kthesa kalon përmes malin, mbi qafën e Priskës dhe në drejtim të fshatit Shëngjergj. Bujtina […]
Read More

Nari Lundra

 • Ferma Agroturistike, Hotels, Nari Lundra, Restaurants, Tirana, Winery
Restoranti i z. Ardian Tufa, i njohur nga miqtë dhe klientët e tij si Nari, ndodhet vetëm 20 minuta me makinë jashtë Tiranës. Kur lë qendrën tregtare TEG dhe një varg kompleksesh me vila prapa, zona bëhet menjëherë më rurale dhe disa metra më tej, duke hyrë në fshatin Lundër, të bie në sy ndërtesa […]
Read More