Max Winery

 • Farms, Ferma Turistike, Leskovik, Max Winery, Winery
Verë me një vlerësim organo shqisor të shkëlqyer e mbresëlënës nga zona e Leskovikut Kantina Max Mavrud ndodhet në zonën malore të Shqipërisë në Jug-Lindje në Leskovik. Aktualisht kantina prodhon një lloj vere të kuqe, një Blend e harmonizuar nga një kombinim kultivarësh të kuq në momentin e ambalazhimit. Ngarkesa mesatare e vreshtit varion nga […]
Read More

Turtle Farm Albania

 • Breshka, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana, Turtle Farm Albania
Turtle Farm Albania është një fermë, që në fokus ka mbrojtjen e breshkave. Eksperienca që ofron kjo fermë është krejt unike. Themeluesit e fermës janë Erjan Guxha, udhërrëfyesi turistik dhe David Hoffman (Bloger amerikan), që njihet me emrin David's been Here. Turtle Farm Albania ofron “edukim bujqësor” për fëmijë e të rriturit. Ideja ka nisur […]
Read More

Kodra e Gështenjave

 • Bajram Curri, Farms, Ferma Turistike, Geshtenja, Kodra e Geshtenjave, Restaurants
Kodra e Gështenjave ndodhet në Velisht, 10 km nga Bajram Curri, Tropojë. Pozicionohet 1000 m lartësi, me një pamje të mahnitshme të gjithë Malësisë, mbi kurorën e Gështenjave. U krijua si një destinacion i ri për turizmin e huaj dhe vendas. Atraksionet turistike të shumta përreth janë një pikë e fortë e saj. Ofrohen aktivitete […]
Read More

Bonum

 • Bonum, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
“Bonum” është fermë e ngritur nga dëshira për të ofruar produkte që ndikojnë në shëndetin dhe mirëqenien e konsumatorëve. Ferma është e orientuar drejt prodhimit të qumështit të dhisë dhe nënprodukteve të tij, me perspektivë zgjerimin e portofolit të produkteve, duke ju ofruar konsumatorëve alternativa të shëndetshme. Ferma “Bonum” u krijua në vitin 2015, ndërkohë […]
Read More

Baven-Toven Naturae

 • Baven-Toven Naturae, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Rubik
“Baven-Toven” NATURAE ka zanafillë vitin 2018, një sipërmarrje turistike e ngritur me shumë dashuri nga një i ri, i cili pasi përfundoi studimet e larta në Itali e Spanjë, vendosi të kthehej dhe të punonte në vendin e tij. Ai la gjithë jetën e tij profesionale për t’u gjendur pranë nënës dhe gjyshes, që jetonin […]
Read More

Ferma The Barrels – Te Fuçitë

 • Barrels, Farms, Ferma The Barrels, Ferma Turistike, Fucite, Gjirokaster, Restaurants, Te fuçite, The Barrels
Ferma “Te fuçitë” është e vendosur në krahinën me pjellore të Jugut të Shqipërisë, atë të Lunxhërisë. Aktiviteti ka startuar me kultivimin e vreshtarisë, 16 vjet më parë, me varietetet e rrushit autokton. Te ferma ofrohet ushqim tradicional shqiptar dhe organik si: vera, rakia, vezët, uthulla, vaji i ullirit, perimet, lakrat e egra, frutat, të […]
Read More

Agroturizëm Kodra e Gjelbër

 • Agroturizem Kodra e Gjelber, Berat, Farms, Ferma Turistike, Kodra e Gjelber, Restaurants
Agroturizmi “Kodra e Gjelbër” është një fermë e re, e cila përzgjodhi të hapte një aktivitetet të larmishëm në një periudhë shumë të vështirë, në gusht të vitit 2020. Ferma është e vendosur në mes të kodrinave me ullishte. Ajo ka një restorant 5 km larg qytetit të Beratit, në fshatin Roshnik. Pronari është një […]
Read More

Tresa Farm

 • Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana, Tresa Farm
“Tresa Farm”, me vendndodhje në zemër të natyrës, vjen me misionin për të shërbyer në të njëjtën mënyrë, ashtu si ambienti përreth ofron. Karakteristikë e saj është stili antik, i cili ndërthuret me objektet, veçanti e cila ngulitet në mendjen e çdo vizitori. Menu, ku kombinohet kuzhina tradicionale dhe moderne e ditëve tona vetëm nga […]
Read More

Kantina Miqësia

 • Farms, Ferma Turistike, Kantina Miqesia, Miqesia, Shkoder, Winery
Kantina Miqesia është e vendosur ne Malësinë e Madhe pranë zonës se Koplikut. Kantina përdor një ndërthurje mes tradicionales dhe teknologjisë së përparuar për të prodhuar verën dhe rakinë e rrushit. Verat prodhohen krejtësisht nga fruti i rrushit i cili pasi vjen nga vreshtaritë përpunohet nën kujdesin e enologut me shumë eksperiencë Dr. Enver Ulqinit. […]
Read More

Luadhi i Çelos Agroturizëm

 • Celo, Farms, Ferma Turistike, Luadhi i Celos Agritourism, Pogradec, Restaurants
Luadhi i Çelos është i vendosur në një kodër piktoreske sipër liqenit të Pogradecit me 260 hektarë me të mbjella, pemë, stalla, klime të mrekullueshme. Agroturizmi mirëpret pushues, turistë duke ofruar një guidë dhe pjesëmarrje ne aktivitete bujqësore, ecje në shtegun “Luadhi i Çelos”, apo pjesëmarrjen në proçeset e përpunimit të produkteve të fermës. Këtu […]
Read More

Agroturizëm Loka

 • Agroturizem Loka, Farms, Ferma Turistike, Kruje, Loka, Restaurants
Agroturizëm Loka është një sipërmarrje familjare, e cila është e vendosur në mes të kodrave të buta të fshatit Bubq. Rruga për te çuar atje është tepër piktoreske, vetëm 40 minuta larg nga Tirana dhe ti gjendesh në një parajse të vogël kodrinor, ku arkitektura e fermës është tepër tërheqëse. Aty përjetohet një eksperiencë unike, […]
Read More

Bujtina Lika

 • Bujtina Lika, Farms, Ferma Turistike, Lika, Puke
Bujtina Lika është hapur në vitin 2018 për të pritur turistë. Për shkak të hapësirës së vogël për akomodim, puna e bujtinës është përqendruar në pritjen e grupeve, për të drekuar ne tryezën e bujtinës. Mikëpritja me ushqime nga produktet natyrale lokale të prodhuara nga vetë ferma, ose nga fshatarët përreth është suksesi i saj. […]
Read More

Agora Farmhouse

 • Agora Farm House, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Shkoder
Agora Farmhouse është një sipërmarrje familjare që operon prej dy vitesh në treg. Zotëron një sipërfaqe prej 20 dynym zonë fushore pranë liqenit dhe 25 dynym zonë pyjore që e rrethon. Ka të ngritur strukturën e restorantit, të kufizuar me zonë të dedikuar kampingu per turistët, me 4 dhoma akomodi buzë liqenit. Shtrihet buze liqenit, […]
Read More

Kantina Familjare Shehi

 • Familjare Shehi, Farms, Ferma Turistike, Kantina Famlijare Shehi, Shehi, Tirana, Winery
Ferma “Vëllezërit Shehi” është krijuar nga bashkimi i pesë familjeve, që në vitin 1999. Ajo ka në pronësi 8 ha tokë bujqësore të familjes, me destinacion vreshtarinë, e cila zë 3 ha të sipërfaqes totale. Dy hektarë janë të mbjella me ullinj dhe 2 ha pemtari e blektori për nevojat e brendshme. Ferma shtrihet në […]
Read More

Agro Isaku

 • Agro Isaku, Delvine, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Winery
Agro Isaku, funksionon si SHBB, nëpërmjet një bashkëpunimi me kantinën “ISAK”, prandaj aktiviteti ushtrohet në të njëjtat ambiente. Përveç restorantit që punon për klientët e tij, nuk mungojnë aktivitetet në fermë, si “shijimin e verës” (Wine Tasting) me grupe të ndryshme turistike. Përveç degustimit të verës dhe rakisë, klientët kanë mundësi të vizitojnë vreshtat dhe […]
Read More

Kantina & Ferma Dukat

 • Dukat, Farms, Ferma Turistike, Kantina & Ferma Dukati, Restaurants, Vlore, Winery
Ferma Dukat ka nisur veprimtarinë e saj si një fermë. Më pas, në vitin 1993 u shndërruar në një kantinë. Që prej fillimit, rritja ka qenë graduale, në sajë të punës së perditshme familjare, duke arritur një sipërfaqe totale të fermës prej 10 ha. Kultura që spikat më tepër është rrushi, i cili është i […]
Read More

Kantina Vila Hadaj

 • Berat, Farms, Ferma Turistike, Hadaj, Restaurants, Vila Hadaj, Winery
Kantina “Vila Hadaj” ndodhet 17 km nga qyteti i Beratit, e ndërtuar në mes të vreshtave të zonës së njohur të Malinatit. Veçori tërheqëse për kantinën është investimi në natyrë, larg zhurmave, ndotjes dhe në zemër të natyrës, aty ku lulëzojnë vreshtat që prej vitit 1970. E ndërtuar me mur guri, duke iu përshtatur traditës, […]
Read More

Oazi Fishtë

 • Farms, Ferma Turistike, Fishte, Lezhe, Oazi Fishte, Restaurants
Gatime tradicionale, me produkte fshati! Te “Oazi Fishtë” mund të gjeni atraksionet më të bukura që natyra na ka bekuar. Kuzhina e saj ofron një shumëllojshmëri gatimesh, të cilat janë përcjellë ndër breza dhe janë autentike të kësaj zone. Vlen për t’u permendur gatimi i rosës së egër, lakrori me kungull etj. Përveç pasurive natyrore […]
Read More

Hylli i Dritës

 • Farms, Ferma Turistike, Hylli i Drites, Lezhe, Restaurants
Në pronën e trashëguar nga të parët, fillimisht ka funksionuar një restorant me produkte lokale të freskëta. Ky ishte vetëm fillimi. Më pas, si rezultat i një kërkese të lartë të produkteve të zonës së Zadrimës, të cilat janë shumë të shijshme e të shëndetshme, u konceptua ferma. Produktet tipike që ofton ajo janë: qengj […]
Read More

Shporta e Reçit

 • Farms, Ferma Turistike, Rec, Restaurants, Shkoder, Shporta e Reçit
“Shporta e Reçit” është një fermë e ndërtuar në zonën e Reçit, të Malësisë së Madhe. Restoranti ka menu me produkte tipike të zonës së Malësisë, ku mbizotërojnë kryesisht produktet e mishit (ferliku) etj. Restoranti ndodhet afër Pyllit të Gështenjave, një pyll shumëvjeçar me gështenja, me sipërfaqe rreth 400 ha. Nga aty, ju mund të […]
Read More

Rruga e Mullirit

 • Farms, Ferma Turistike, Mulli, Restaurants, Rruga e Mullirit, Shkoder
Ferma “Rruga e mullirit” është krijuar nga domosdoshmëria për t’u shërbyer turistëve, të cilët e kanë vizituar dhe vizitojnë zonën e Reçit. Këtu ofrohen produkte dhe ushqime organike të fermës dhe të zonës, me gatime tradicionale. Tipike të zonës janë gështenjat nga Pylli i Gështenjave të Reçit. Ferma ofron tri dhoma fjetjeje, me nga 2 […]
Read More

Kulla e Hupit

 • Bulqize, Farms, Ferma Turistike, Kulla e Hupit, Restaurants
Ëndrra për të shndërruar kullën e të parëve në një shtëpi pritëse (guest house), ka ardhur pas një eksperience 7-vjeçare në agroturizëm. Vitet e para kanë qenë shumë të vështira për këtë lloj aktiviteti, por me kalimin e kohës koncepti i turizmit filloi të ndryshonte pozitivisht, duke shtuar numrin e turistëve në Shqipëri. Të huajt […]
Read More

Oxhaku i Doçit

 • Doci, Farms, Ferma Turistike, Oxhaku i Doçit, Peshkopi, Restaurants
Bujtina ndodhet në Fushë Lurë (Lurë e vjetër) dhe funksionon prej 4 vitesh. Ka tri dhoma karakteristike, si shtëpitë e kësaj zone. Gjithashtu ofrohet dhe ushqim për vizitorët, të treja vaktet. Mëngjesi është tipik shqiptar. Karakteristike është kultivimi i troftës, frutave të egra stinore, si dhe frutave të thata. Mund të ofrohen shërbime “hiking” (ecje […]
Read More

Ferma Marku

 • Farms, Ferma Marku, Ferma Turistike, Marku, Restaurants, Shkoder
Ferma “Marku” funksionon si një fermë familjare. Ajo ofron bujtinën, si shërbim akomodimi. Numri i dhomave është dy. Ofrohen ushqime vendase, me prodhime vendase, perime dhe fruta, të gjitha nga ferma. Zona ku shtrihet është e pasur me atraksione të veçanta, duke permendur: Fushat e Zadrimës, Malin e Hajmelit, Kalanë e Shën Markut, kishën e […]
Read More

Agriturizëm Shega

 • Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Shega, Shega Agritourism, Shkoder
Agroturizëm Shega është një aktivitet familjar. Familja punon prej 30 vitesh në sektorin e fruta-perimeve, e cila ofron shumëllojshmëri produktesh natyrale, deri në 30 artikuj, që nga frutat e perimet, deri te lëngjet e ndryshme natyrale: të shegës, limonit e portokallit. Ferma ofron aktivitete brënda dhe jashtë fermës; gatime brënda fermës, guida jashtë saj. Ushqimi […]
Read More

Ferma Lëpusha

 • Bajram Curri, Farms, Ferma Lepusha, Ferma Turistike, Guest House, Lepusha
Lëpusha është një fermë familjare, në të cilën prodhohen produkte organike, të cilat ofrohen për konsum në bujtinën e fermës. Produkti karakteristik i fermës është mishavina. Në fermë ofrohet akomodimi prej 6 dhomash. Gjithashtu, zona ka shumë atraksione turistike pranë fermës. Në fshatin Lëpushë organizohet një festë lokale, e quajtur “Logu i Bjeshkëve”.
Read More

Pumpkins Albania

 • Farms, Ferma Turistike, Pumpkins Albania, Restaurants, Shkoder
“Pumpkins Albania” ndodhet në fshatin Rragam, 12 km larg qytetit të Shkodrës, në fund të Liqenit të Vaut të Dejës. Në një sipërfaqe prej 500 m2 dhe në dy serra me nga 30 m2 secila, ajo kultivon dhe ofron gjithçka rreth kungujve, që nga mbjellja e tyre e deri te dekorimi apo konsumi. Gjithashtu, ka […]
Read More

Bujtina Pulaj

 • Bujtina Pulaj, Farms, Ferma Turistike, Guest House, Pulaj, Shkoder
Në fillimet e veta kjo shtëpi u ndërtua si shtëpi banimi, me arkitekturë karakteristike vendase. Zona ku ndodhet shtëpia është e pasur me prodhime bujqësore dhe blektorale, ka karakteristikë peshkimin dhe turizmin, si dhe shfrytëzim të madh të burimeve natyrore që gjenden brenda “Zonës së Mbrojtur”. Modeli i shtëpisë pritëse (Guest House 3B: Bed & […]
Read More

Agroturizëm Marku

 • Farms, Ferma Turistike, Marku, Marku Agritrourism, Restaurants, Shkoder
Ferma është ndërtuar në vitin 2019. Një fermë bujqësore, ku prodhohen të gjitha frutat dhe perimet sipas stinëve. Kumbulla, ulliri dhe shega janë pemet që kultivohen më shumë. Aktualisht, numri i dhomave është vetëm dy, por me prespektivë për t’u zgjeruar. Ushqimet që ofrohen janë pothuajse të gjitha të fermës. Aktivitetet që ofrohen janë të […]
Read More

Kantina Kopliku

 • Farms, Ferma Turistike, Kantina Kopliku, Kopliku, Kruje, Restaurants, Winery
Kantina është ndërtuar në vitin 2003, por ka filluar punën në vitin 2013. Produkti kryesor është vera e bardhë dhe e kuqe. Ka ambient restoranti, ku vizitorët mund të çlodhen dhe të drekojnë me familjen. Pranë saj ndodhen vreshtat, ku mund të mësohet për rrushin dhe të praktikohet vjelja e tij. Kallmeti është një produkt […]
Read More

Bujtina Gjana

 • Bujtina Gjana, Farms, Ferma Turistike, Gjana, Guest House, Kukes, Restaurants
Bujtina Gjana ndodhet në fshatin Ujmisht, të krahinës së Lumës. Është 22 km nga qytetit i Kukësit, në rrugën e rikonstruktuar dhe asfaltuar pak vite më parë, që lidh Kukësin me Dibrën. Bujtina gjendet në lartësinë rreth 700 m mbi nivelin e detit dhe prej aty ka një sheshpamje të gjerë, prej nga duken Lartësitë […]
Read More

Birbil Gjoça

 • Birbil Gjoca, Farms, Ferma Turistike, Gjirokaster, Gjoca, Restaurants
Aktiviteti i fermës ka filluar që në vitin 1992. Gjatë këtyre viteve, ferma ofron shërbim gjatë gjithë periudhës së vitit, si në verë, ashtu edhe në dimër. Gjatë verës ofrohen guida në Malin e Gjerë, Gjirokastër, si dhe produktet ushqimore që prodhohen te ferma dhe stani, 100% organike. Në sezonin e dimrit ofrohet ushqim i […]
Read More

Ferma Graçi

 • Farms, Ferma Graçi, Ferma Turistike, Gjirokaster, Graci, Restaurants
Ferma Graçi funksionon si zonë agroturizmi që prej vitit 2016, kur filloi të ofronte hapësira akomodimi nëpërmjet “Camping Gjirokastër”. Ndërkohë, fillesat e veta ferma i ka në vitin 2001, me kultivimin e rrushit dhe drurëve frutorë, që gjenden brenda kufijve të saj. Që nga ai vit, në fermën tonë prodhohet verë e kuqe dhe raki, […]
Read More

Ferma Sali

 • Farms, Ferma Sali, Ferma Turistike, Permet, Restaurants, Sali
Ferma Sali ka filluar aktivitetin e saj në vitin 2015. Frymëzimi dhe ideja për të hapur aktivitetin ka lindur si pasojë e eksperiencave të shumta në lidhje me agroturizmin. Guidat lokale dhe eksplorimi i shumë vendeve të Shqipërisë dhe jashtë saj, kanë qenë frymëzim për të ruajtur traditën e bukur shqiptare. Nga sa më sipër, […]
Read More

Ferma Grand Albanik

 • Farms, Ferma Turistike, Grand Albanik, Grand Albanik Farm, Kelcyre, Outdoor Activities, Restaurants
Ferma Grand Albanik është një aktivitet agro dhe eko-turistik, e cila ndodhet në Luginën e Dëshnicës, në Këlcyrë të rrethit të Gjirokastrës, prej më shumë se 3 vjetësh. Ferma zbaton parimet e fermakulturës në kopshtari, si dhe mbron e pasuron biodiversitetin. Në fermë ndodhet një bar-restorant që aplikon kryesisht kuzhinën tradicionale të zonës dhe specialitete […]
Read More

Lord Byron

 • Farms, Ferma Turistike, Lord Byron, Restaurants, Tepelene
Lord Byron është i shtrirë në një territor prej 18000 m2. Ky aktivitet ka në dispozicion të klienteve restorantin me kapacitet të brendshëm 50 vende, dhe të jashtëm me mbi 100 vende. Nëntë dhoma ofrohen si ambient fjetjeje, me kapacitet 24 persona në total. Ajo që “Lord Byron” ofron është pushim në natyrë, ambiente me […]
Read More

Ferma Xharshë

 • Farms, Ferma Turistike, Ferma Xharshe, Guest House, Korce, Restaurants, Xharshe
Ferma dhe bujtina Xharshë janë një sipërmarrje e vogël familjare, të krijuara respektivisht në vitin 2004 dhe 2016. Në fakt ferma, (me një sipërfaqe totale prej 5000 m2) ndodhet në Pocestë, një fshat në veriperëndim të Korçës, 7 km larg, ndërsa bujtina në Korçë. Ideja e fermës lindi nga profesioni agronom dhe dëshira e madhe […]
Read More

Joen Village

 • Elbasan, Farms, Ferma Turistike, Joen Village
JOEN Village u krijua me 12 dhjetor të vitit 2019. “Fshati ynë i vogël” siç e quajnë, përmban 10 dhoma akomoduese. Ushqimet të cilat ofrohen janë prodhimi i fermës, duke filluar nga qepa, grosha, patatja, karota dhe frutat si: dardha, thana, kumbulla etj. Aty organizohen aktivitete të ndryshme, duke filluar nga lojërat e ndryshme me […]
Read More

BioFarm Gramsh

 • Bio Farm Gramsh, Farms, Ferma Turistike, Gramsh, Restaurants
“Bio Farm Gramsh” është një kompleks agroturistik, i cili ofron një pamje spektakolare dhe shërbime unike, duke filluar nga bar-restoranti me ushqime 100 % organike të prodhuara në fermë, si: bulmet, perime, fruta, mish etj. Kapaciteti për akomodim në bujtinë është 10 dhoma, kamping e sport në natyrë.
Read More

Ferma Deliu

 • Deliu, Elbasan, Farms, Ferma Deliu, Ferma Turistike, Restaurants
Nisur nga përvoja në sektorin e turizmit, shtëpinë e prindërve në fshat e përshtatën për turizëm familjar. Kështu nisi historia e kësaj ferme. Shtëpia pritëse ofron dy dhoma për fjetje. Produktet ushqimore që serviren janë të gjitha të kopshtit, por edhe të fshatarëve të zonës, duke ndihmuar në zhvillimin ekonomik të fshatit dhe duke konsumuar […]
Read More

Çermenika Farm

 • Cermenika Farm, Elbasan, Farms, Ferma Turistike, Restaurants
Ferma Çermenika është një biznes familjar i familjes Cekoja, që ndodhet në fshatin Qerret të qytetit të Elbasanit. Ajo ka formën e një shtëpie tradicionale, me kapacitet akomodimi deri në 10 veta. Si mundësi akomodimi, ofrohen çadra (kamping) deri në 20 persona. Ferma ka në zotërim dhe një hostel “backpackers” në qytetin e Elbasanit dhe […]
Read More

Peped’oro Bioresort

 • Durres, Farms, Ferma Turistike, pepe doro, Peped'oro Bioresort, pepedoro, Restaurants
Ky aktivitet përfshin hotelin, me kapacitet 13 dhoma gjumi dhe 3 suita, restorantin, barin, pishinën dhe stallën me kuaj, lepuj, pallonj, fazanë, pëllumba, viça, dhi, dele e shumë shpendë. Pranë stallës ndodhet një rezervuar, në të cilën turistët dhe vizitorët vendas mund të bëjnë xhiro me kanoe. Natyra ju fal një qetësi shpirtërore që vetëm […]
Read More

Agroturizëm Hajdar Kuçi

 • Durres, Farms, Ferma Hajdar Kuci, Ferma Turistike, Hajdar Kuci, Restaurants
Agroturizmi Hajdar Kuçi sjell konceptin e njohur “nga toka në tavolinë”. Kjo fermë ndodhet jo shumë minuta larg kryeqytetit, në fshatin Marikaj, mes Tiranës dhe Durrësit. Me një kombinim të elementeve të natyrës, ferma është me të vërtet një oaz qetësie dhe kënaqësie. Ambient organik, gjedhë, vreshta, ullinj, serra, ara, shegë, bletë, liqen e pyll. […]
Read More

Kantina Herta

 • Farms, Ferma Turistike, Herta, Kantina Herta, Restaurants, Tirana, Winery
Kantina Herta është kantina e familjes Hamdi Osmani. Kantina Herta nisi prodhimin në një sipërfaqe vreshti prej 6 ha, sipërfaqe të cilën sot e ka çuar në 10 ha, mbjellë me rrush të llojeve të ndryshme, për prodhimin e verërave si : Shesh i Bardhë, Shesh i Zi, Trebjano, Merlot e Kabernet. Mirëpo kantina Herta […]
Read More

Kantina Kokomani

 • Durres, Farms, Ferma Turistike, Kantina Kokomani, Kokomani, Restaurants, Winery
Ferma Kokomani u themelua fillimisht si një kantinë vere duke prezantuar në tregun shqiptar tri llojet e verërave: Shesh i Zi, Shesh i Bardhë dhe Saint Michael (Shën Mhill). Duke parë për vite me radhë komentet pozitive mbi këto produkte, si edhe çmimet e para në panairet e organizuara nga Ministria e Bujqësisë, u mendua […]
Read More

Kantina Duka

 • Duka, Durres, Farms, Ferma Turistike, Kantina Duka, Restaurants, Winery
Kantina Duka është ngritur në vitin 2007 dhe fuksionon si veprimtari me cikël të mbyllur të prodhimit. Ajo ofron për vizitorët “WineTour”, degustim të verërave, restorant, Kayak, peshkim. Produktet kryesore të fermës janë vera dhe gatimet tradicionale të zonës. Atraksionet turistike afër fermës sonë janë: Kepi i Rodonit, Kalaja e Ishmit, Gjiri i Lalzit etj.
Read More

Agroturizëm Paja

 • Agroturizem Paja, Cerrik, Farms, Ferma Turistike, Paja, Restaurants
Agroturizëm Paja shtrihet midis Liqenit të Seferanit dhe aksit rrugor Belsh-Kuçovë, në të cilin ofrohen një kompleks shërbimesh. Historia e “Agroturizëm Paja” ka filluar pas vitit 2004, pas një experience 11-vjeçare në fushën e turizmit, në shtetin fqinj, Greqi. Gjithçka filloi me prodhimin dhe përpunimin e rrushit për nxjerrjen e nënprodukteve si: verën, rakinë, reçelin, […]
Read More

Agroturizëm Popi

 • Agroturizem Popi, Durres, Farms, Ferma Turistike, Popi, Restaurants
Agroturizmi Restorant Popi, fillimisht ishte një tokë e pazbuluar midis kodrave, pa rrugë, veçse pyje të dendura. Zoti POPI hapi rrugën, për të patur një fermë me koncept ndryshe nga sa kemi në vendin tonë. Çdo gjë në fermë duke nisur nga liqeni, hapësira dedikuar blegtorisë, bujqësisë, u krijuan nga dora e njeriut që bëri […]
Read More

Pema e Jetës

 • Durres, Farms, Ferma Turistike, Jetes, Pema e Jetes, Restaurants
Ferma “Pema e Jetës” është një biznes familjar që lindi nga dëshira për t’ju larguar streseve dhe ‘smogut’ të qytetit, drejt natyrës së padëmtuar. Vetëm 2 km nga rruga nacionale Plepa-Ndroq është shumë lehtë e arritshme nga Tirana dhe Durrësi dhe në udhëkryq të autostradës që lidh Veriun me Jugun e Shqiperisë. Aty kultivohen të […]
Read More

Ferma Bardhi

 • Bardhi, Farms, Ferma Bardhi, Ferma Turistike, Kruje, Restaurants
Restorant Bardhi është ndërtuar në vitin 1994, ku arkitektura kombëtare ndërthuret me modernen. Motoja e fermës është “përmirësim i vazhdueshëm”. Vizitorët zgjedhin të vijnë sërish, falë personelit të specializuar, që i bën të ndjehen si në shtëpinë e tyre. Restorant Bardhi është i pozicionuar në jugperëndim të kalasë, vetëm pak hapa larg Muzeut Kombëtar Gjergj […]
Read More

Blerina’s Farm

 • Blerina's Farm, Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
Blerina Farm është një minifermë dhe restorant, pjesë paraardhëse e një agroturizmi të mirëfilltë, e cila ofron ushqim të vendit, të stinës dhe të gatuar në mënyrë tradicionale. Qëllimi i fermës është afrimi i klientëve me natyrën, si dhe me ushqimin natyral dhe të shëndetshëm, prodhimet e vendit, të stinës dhe gjithë elementet e një […]
Read More

Ferma e Artë

 • Farms, Ferma e Arte, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
Ferma e Artë është fermë që mbarështon shumë kafshë si: pula, pata, rosa, keca, dhi, dele e zogj. Krahas fermës ka ngritur dhe një restorant, tek i cili ofron një ambient mjaft relaksues, me produkte karakteristike të zonës, të vetë fermës, nga shefi i kuzhinës Airton Çela, me shumë eksperiencë, si brenda ashtu edhe jashtë […]
Read More

Vaj Ulliri Subashi

 • Farms, Ferma Turistike, Tirana, Vaj Ulliri Subashi
Subashi Olive Oil është krijuar që në vitin 2005 dhe prodhon vaj ulliri, punime me dru ulliri, erëza nga ullishta, sapun me vaj ulliri, aromatik natyral, ullinj tavoline, por dhe çajëra të zonës etj. Subashi organizon ture shijimi, si prodhohet vaji i ullirit, ture të njohjes së zonës dhe të ullishteve, ju njeh me historinë […]
Read More

Ferma Lisat

 • Farms, Ferma Lisi, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana
Ferma është themeluar në vitin 2013 dhe mbarështon dhi. Qëllimi i krijimit të fermës është prodhimi i produkteve organike si: qumësht, kos, djathë, djathë kaçkavall, gjizë dhe hirrë. Karakteristikë e fermës është pjekja në saç e kecave dhe pulave që rriten në fermë. Gjithashtu ajo ofron edhe aktivitete të ndryshme për fëmijët, që të njohin […]
Read More

Bujtina Musaja

 • Bujtina Musaja, Farms, Ferma Turistike, Horse Riding, Kukes
Është një minifermë që mbarështon lopë. Prodhimet e saj shërbejnë për të furnizuar bujtinën me produkte bulmeti, të cilat iu shërbehen turistëve. Është një shtëpi e vjetër e restauruar dhe e kthyer në bujtinë, duke risjellë për turistët jetën reale në fshat. Bujtina ndodhet në Parkun Kombëtar Korab-Koritnik, një nga atraksionet me bukuri të jashtëzakonshme […]
Read More

Nano Bio Resort

 • Farms, Ferma Turistike, Hotels, Nano Bio Resort, Restaurants, Tirana
Nano Resort shtrihet në një hapësirë të gjelbëruar, me pyje e të mbjella të ndryshme, që nga ullinjtë e deri te frutat, perimet e lulet dekorative. Produktet merren direkt nga 4 serra të mëdha në ambientet e resortit, ku rriten shumëllojshmëri produktesh, si dhe nga tokat e mbjella në kufijtë e resortit. Filozofia e “Nano […]
Read More

Uka Farm

 • Farms, Ferma Turistike, Restaurants, Tirana, Uka Farm, Winery
Uka Farm është një fermë bujqësore polikulturale me produkte biologjike, pa spërkatje me pesticide. Në të ndodhet një kantinë vere, ku prodhohet verë autoktone shqiptare nga kultivarë rrushi të zonës dhe restoranti, ku shërbehen produktet e fermës me konceptin “nga ferma në tavolinë” (farm to table). Uka Farm është kthyer tashmë në një atraksion turistik […]
Read More

Mrizi i Zanave

 • Farms, Ferma Agroturistike, Hotels, Lezhe, Mrizi, Mrizi i Zanave, Restaurants
Asnjë botim mbi fermat e agroturizmit shqiptar nuk do të ishte i plotë pa përmendur Mrizin e Zanave. Emblema e agroturizmit shqiptar është ide fantastike e shefit të kuzhinës Altin Prenga, i cili ngriti restorantin dhe fermën aty ngjitur në fshatin Fishtë në veri të Shqipërisë. Altini, së bashku me vëllain e tij, Antonin, emigruan […]
Read More

Kështjella

 • Berat, Farms, Ferma Agroturistike, Hotels, Kështjella, Restaurants
Restoranti i Tomorr Ismailajt dhe vëllezërve të tij shtrihet anash rrugës nacionale SH72 që të çon në veri të Beratit, në fshatin Poshnjë. Ai gjendet pranë sheshit të bukur me lule të rindërtuar të fshatit dhe rrapit të tij tipik gjigant, që shumica e fshatrave të jugut e kanë në qendër të tyre dhe historikisht […]
Read More

Taverna Xhufka

 • Farms, Ferma Agroturistike, Korce, Restaurants, Taverna Xhufka, Xhufka
Të vizitosh Tavernën Xhufka në pjesën rurale të Qarkut të Korçës është të marrësh frymë në ajër të pastër. Një rrugë e vogël anësore para se të hyni në fshatin Boboshticë të çon deri në rrëzë të vargmalit Morava, të cilat janë pjesë e Parkut Kombëtar të Bredhit të Drenovës. Sidomos në kulmin e verës, […]
Read More